torsdag, august 20, 2009

Høstmat

Jeg bare må dele denne oppskriften. Vi elsker supper og denne er så god. Skikkelig høstmat! Laget på ingredienser jeg knapt har hørt om(salt svineknoke og persillerot), men som sikkert er helt vanlig i mange hjem.
Høst suppe
Du trenger:
1 saltet svineknoke
Ca 2 liter vann
3 gulrøtter
1 stor løk
1 purre
1-2 laubærblader
1 persillerot
persille
svart helpepper
salt/pepper etter smak

Slik gjør du:
Legg knoken i en kasserolle og dekk med vann- ca 2 liter. Ha i helpepper og laubær.Småkok knoken i ca 1,5 -2 timer. Ta ut knoken og øs ut fettet som ligger på toppen av kraften.  Skjær vekk fett og ben slik at du sitter igjen med rent kjøtt som du kutter opp i biter. Kutt grønnsakene i biter og kok dem i kraften ca 15 minutter. Ha kjøttet i suppen slik at det akkurat rekker å bli varmt før servering. Salt og pepper etter smak, men husk at kraften blir salt av kjøttet. (Knoken kan kokes dagen før og da er det gjort på 1-2-3 å lage suppen dagen etter- nevnte jeg at svineknoke er uuuuutrolig billig- jeg kjøper på Rema)
 

 
Jeg må slenge med ett bilde av agurkene våre *stolt*

Christine
Posted by Picasa

23 comments:

Ingrid sa...

Så flink du har vært med syltede agurker... og suppe er jo så herlig på høsten! Her har vi hatt tomatsuppe med egg og loff til i dag.. :)

Husdraumen/Anita sa...

Takk for oppskrift!

Alltid kjekt med nye impuls på kjøkenet, denne vil eg prøve:)

Anita

Mariann sa...

Wow, for noen flotte agurker. Hvor endte du opp med å kjøpe agurkene du har syltet... får veldig lyst til å prøve.. Og den suppen også. Jeg er en skikkelig suppejente :-) Ha en fin kveld.

Forever Love sa...

Hei!
Takk for oppskrift den gleder jeg meg til å prøve!!

Tonje:)

Aina sa...

Heisan.

Dette så godt ut. Skal prøve oppskriften, men venter til litt kaldere dager. Har vært altfor varmt i Bergen i dag. Kjempefin blogg du har om jeg ikke har sagt det tidligere. Følger deg hver dag. Mvh Aina

Anonym sa...

Så mange agurkglass du har laget!
Prøvde meg på et par jeg også,men det smakte grusomt eddik av smaksprøven min -får håpe dine er mer velsmakende :)

Hilde :)

hvitstil.com/Christine sa...

Mariann:
Vi fant på en grønnsaksbutikk på Haslum, men er helt sikker på at de har på Gulden også. Lykke til. Jeg gleder meg veeeeldig til å smake!

C

Monicas sa...

denne suppa er knallgod...og særlig nå når alt av grønnsaker er fersk...ha en vakker aften..tross uvær som jeg hører dere får...usj

Vibeke / Mammas Hus sa...

Hehehehe... Måtte le av setningen din, om at du knapt hadde hørt om svineknoke og persillerot - dama som sylter agurker selv! Takk for at du ikke kan alt. ;)

*klem*

adales verden sa...

oj du er en driftig dame;)
Imponert av agurkene og fristet av suppa!!!

Grete sa...

ååååååååååååå du er kjempe kjempe kjempe flink, og en fin inspirator.
Takk, hvordan "jobber" janomen om dagen, gleder meg til å få inspirasjon på den også, min( den gamle modellen din) har hatt sommer ferie.............. en lang en..........

Grete

ANETTESHUS.COM sa...

Mmm ... dette både ser og høres veldig godt ut, Christine!! Takk for oppskrift!!

Klem Anette:)

Vibeke sa...

Mmmmm, så godt ut!
Jeg er skikkelig suppemenneske så den skal prøves. Jeg lager veldig ofte spinatsuppen din, den er knallgod :)

Ønsker deg en finfin helg,
Vibeke

torleif ann karin sa...

Oj, den høstsuppen såg god ut ja, jeg pleier lage noe lignede, og nå skal det ikke bli lenge til neste gang. Du klarte å friste meg.

Agurkene ser jo megaherlige ut...
Ha en fin kveld.
Klem Ann<3

BO sa...

Jummi! Eg er så altfor glad i sånne supper. Syns det er så godt, varmt og koselig -nesten nostalgisk! :-)

Utrulig imponert over syltinga di! Mannen din er sikkert svært fornøyd over sin utvalgte -rett og slett ei dugandes kåna! :-D

Korleis var messa, eller forresten var det i morgon du skulle?

Kjersti sa...

Det så godt ut - det er skikkelig høstmat.
Og syltingen din - herreminhatt. Du kan jo starte utsalg :)
Kjersti

Charlotte sa...

Åh, må si jeg savner litt høstmat nå. Skal helt klat lage denne suppen når jeg kommer hjem fra ferie:)

Bjørg sa...

Et tips er at glassene skal stå på hode ett døgn på kjøkkenbenken før du setter dem i boden, da får du sett om de er helt tette.

AstridVU sa...

Det der er en strålende suppe, ja! Vi varierer med andre grønnsaker og av og til røkt pølse i, men uansett smaker en sånn suppe veldig av høst - lun og god!

Men du, er dere VELDIG glad i sylteagurker, eller skal dere gi bort dette / selge unna? Må innrømme at jeg ikke er spesielt fan selv, men ble utrolig imponert over den store produksjonen din likevel.

Well done :)

Anonym sa...

Den suppen skal jeg lage i dag : )
Takk for tips!
God helg til deg og dine.
Rosa

RMnorge sa...

Helt fantastisk, Christine!

Min mann (tro det eller ei) skulle sjekke ut litt forskjellige blogger i går. Han ble fra seg av begeistring over denne suppen, og bestilte umiddelbart denne til middag dagen-der-på!

Prestasjonsangst!

* to be continued...*

Smil fra meg!

Armkroken sa...

Det så deilig ut!! Tror nok jeg skal prøve meg på denne ila helgen :)

God helg!

ps! giveaway inne hos meg :)

Min stil sa...

Heisan du. Må si du er ivrig med syltig av diverse. Kjempeflink er du. Men hvordan lagrer du alt. Fryser du de ned, eller kan de stå i en kjølig bod?
Ønsker deg en fin helg.
Klæm fra Susanne